2421041530,2421067212 Κασσαβέτη 126 & Κολοκοτρώνη 19, Βόλος lingowpap@gmail.combanner image
PAPAKIRITSI SCHOOLS
Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Ακαδημία Ρομποτικής | Βόλος 

Μαθησιακές Δυσκολίες και Εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας
Σας καλωσορίζουμε στα μοναδικά εξειδικευμένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Παπακυρίτση με τμήματα για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και το πρωτοποριακό πρόγραμμα ESF για πρώτη φορά στο Βόλο. Φιλοδοξία μας είναι όλοι να έχουν πρόσβαση στη γνώση της πιο διαδεδομένης γλώσσας παγκοσμίως, την Αγγλική.

Σε ποιους απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με:
• Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες / Δυσλεξία / Δυσαναγνωσία / Δυσορθογραφία / Διάσπαση προσοχής / Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ)
• Γενικές δυσκολίες μάθησης στα Αγγλικά/Μειωμένες επιδόσεις

 


Η Μέθοδος

Υιοθετούμε την πολυαισθητηριακή προσέγγιση διδασκαλίας  η οποία εμπλέκει όλες τις αισθήσεις, καθώς, σύμφωνα με έρευνες παγκοσμίως, η χρήση πολλαπλών αισθήσεων στην μαθησιακή εμπειρία αποτελεί βασική παράμετρο στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας σε παιδιά με δυσλεξία και άλλες ειδικές μαθησιακές ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα ωφελεί όλους τους μαθητές.

Χρησιμοποιώντας αφή και σώμα, ήχο, χρώμα, εικόνα και φωνολογική επίγνωση επιτυγχάνεται η απομνημόνευση, και η αποτελεσματικότερη οργάνωση και πρόσληψη νέων πληροφοριών. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται το κίνητρο του μαθητή για μάθηση και εμπλουτίζεται η μαθησιακή εμπειρία.

Η προσέγγιση αυτή προκύπτει από τη βασική αρχή ότι μόνο ότι μπορεί να αισθανθεί ο μαθητής με μαθησιακές δυσκολίες καταφέρνει τελικά να κατανοήσει και να αφομοιώσει.

 


 


Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα English Sounds Fun περιλαμβάνει εξειδικευμένες παιδαγωγικές ασκήσεις και τεχνικές καθώς και έντυπο υλικό που διδάσκει στα παιδιά πως να γράφουν, να διαβάζουν και να επικοινωνούν στα Αγγλικά αναπτύσσοντας όλες τις απαραίτητες δεξιότητες. Έχει δημιουργηθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων και αποτελεί ένα καινοτόμο και ολιστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για μαθητές που χρειάζονται διαφορετική προσέγγιση στη μάθηση καθώς και μαθητές που δεν έχουν επωφεληθεί από την συμβατική εκπαίδευση που έχουν λάβει στο παρελθόν. Η δομή του προγράμματος στοχεύει στην κατάκτηση μαθησιακού επίπεδου αυτονομίας Α2 σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR) διάρκειας 2 ετών. Στη συνέχεια ο μαθητής θα μπορεί να παρακολουθήσει τμήμα γενικής εκπαίδευσης στο οποίο θα συνεχίσει με εξατομικευμένη προσοχή και καθοδήγηση καθώς και την απαραίτητη προσαρμογή της ύλης ώστε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο δεξιότητας και πιστοποίησης.

 


 

Ο χώρος

Ένα ουσιώδες κομμάτι της μεθοδολογίας μας είναι η διαρρύθμιση και λειτουργικότητα του χώρου εκμάθησης που έχει εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία. Μονοπάτι εκτόνωσης, καρέκλες με μπάλα πιλάτες, αγχολυτικά παιχνίδια και απαλά χρώματα δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ο μαθητής νιώθει ασφαλής, ήρεμος και συγκεντρωμένος.
Η φιλοσοφία γύρω από το σχεδιασμό του χώρου μας βασίζεται στην ανάγκη των παιδιών να καταναλώσουν την περίσσεια ενέργεια που κατέχουν και να κάθονται σε μη-στατική θέση για να ηρεμούν και να μπορούν να συγκεντρωθούν περισσότερο. Τα παιδιά βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση, η οποία ενισχύει την αντίληψη τους και τελικά προάγει τη σκέψη. Επιπλέον η χρήση της τεχνολογίας με ατομικά τάμπλετ και διαδραστικούς πίνακες διευκολύνει περαιτέρω την διαδικασία γραφής και ανάγνωσης και καθιστά το μάθημα πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό.


 


 


Υπεύθυνη Σπουδών: Ειρήνη Παλάσκα
 

Εγγραφή

Πραγματοποιείστε την εγγραφή σας εύκολα συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας και αναφέροντας ως σημείωση πως ενδιαφέρεστε για μαθήματα Αγγλικών.